Posts Tagged offices


Loyola School of Law Chicago, IL

The next stage of the multi-phase redevelopment project is now complete. The pictured areas occupy floors 13 and 14, and are connected with Law School floors below with the new, separate stairway.

A smaller mock courtroom was built on floor 13. Named after Philip H. Corboy, the space also serves as a regular lecture room. That same floor also hosts a large Faculty Lounge, that can be completely merged with adjacent two-story lobby via an operable Nana Wall opening.

Please see previous phases of the Loyola School of Law project for a more detailed description of the building.

Loyola School of Law Chicago, IL

This project will eventually become a 6 – story complete redevelopment of floors 9-14 of an existing 15-story building. The School of Law is located at 25 East Pearson on Loyola’s Water Tower Campus.  The project includes classrooms, offices and a Practice Courtroom.  The Law School is occupying the project floors during construction making it necessary for the project to be executed in four phases.

In order to promote ease of interaction between occupants BHMS designed a new central stairway connecting all the renovated floors.  This coupled with a open atrium at every other floor, allows for students and professors to easily connect.

During the first three phases, a number of high-profile offices, conference and staff rooms, as well as classrooms/lecture rooms were built, including the signature Practice Courtroom, and the latest Robert J. Corboy Courtroom completed during Phase 3 of construction. The overall project will total approximately 115,000 s.f.

Please see our similar educational projects accomplished by our firm.

Cudahy Science Hall Chicago, IL

The project was a complete renovation of the top floor of the landmark Cudahy Science Hall building, prepared for the Loyola Biology Department offices shortly before their transition from the subsequently demolished Damen Hall. The tight space is for the most part located under a steep roof supported by steel trusses, which in turn imposed certain limitations on the space plan.

Thanks to our extensive use of 3D modeling technology, we were able to take advantage of every available square foot under the roof when we proposed the offices, conference, storage rooms and social coffee/copy room, along with new restrooms and entry hall. BHMS integrated existing dormers and skylights into the design of new offices to provide daylighting wherever possible.

Coffey Hall Redevelopment Chicago, IL

1,500 s.f. Lobby and Elevator addition and total renovation of an existing 50,000 s.f. lakefront building on Loyola’s Lake Shore Campus.  The new lobby re-orients the building’s entrance towards the main part of the campus to the north.  The building contains laboratories and offices for the Psychology Department.

RBC Tech Center Elk Grove Village, IL

This 100,000 s.f. speculative office building was designed to attract high-tech business with a need for office and warehouse space.  Silver horizontal ribbed siding and patterns of flat metal panels and green glass are use to enhance the high-tech image of the building.  BHMS received this commission after winning a design competition sponsored by the developer.

Sunrise Service Bureau Lake Havasu City, AZ

The client for this project was interested in creating an inviting environment for both employees and visitors.  The open office plan is defined by the curving yellow wall that continues as the enclosure of the courtyard.  The owner’s office is a glass box inserted into the wall allowing her to interact with her employees as well as enjoy the view outside to the river and mountains.

LDB Corporate Offices Fort Mohave, AZ

This 6,000 square feet office building is located in one of the hottest areas of the United States.  The building has a curving blue wall down its center unifying the spaces within.  Every major space in the building has a view of the wall or is bounded by it.  The wall’s blue color was selected to temper the desert heat by providing a “visual coolness” for the occupants.